Verschillende soorten transportmiddelen

Vorkheftrucks

Een vorkheftruck (ook bekend als vorklift of heftruck) is een door middel van een elektromotor of een verbrandingsmotor aangedreven transportmiddel, hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld in een magazijn en/of op bedrijfsterreinen.

Schrauwen Heftrucks heeft 35 producten van de categorie Vorkheftrucks in het aanbod

Stapelaars

De stapelaar wordt gebruikt om pallets te stapelen in uw magzijn/werkplaats. Waar u met uw heftruck niet zoveel plaats heeft kan de stapelaar vaak zeer goed ingezet worden. Door zijn compactheid kan deze dus op vele plaatsen gebruikt worden waar u met uw heftruck niet kan komen en toch stapelen wil.

Schrauwen Heftrucks heeft 4 producten van de categorie Stapelaars in het aanbod

Transpalletten

Een pompwagen, palletwagen of transpallet is een al dan niet mechanischapparaat voor het verplaatsen van vrachten zoals een pallet met soepblikken. Het apparaat wordt vooral gebruikt in loodsen. Ook zijn er pompwagens die achterin de vrachtwagen meekunnen. Aangezien een pompwagen een vracht moet kunnen verplaatsen moet je hem omhoog laten komen. Het maximale is ongeveer 15 cm. Voor het omhoog brengen van vrachten om bijvoorbeeld te stapelen kan men beter een heftruckpakken.

Er zijn een paar verschillende pompwagens:

 • De handpompwagen: Deze moet men zelf duwen en trekken en ook met de hand omhoog krikken. Dit kost meer tijd en is vermoeiender.
 • Elektrische pompwagen met plateau: Een wagen die werkt op elektriciteit veel minder kracht kost en je kunt op een plateau staan zodat je niet hoeft te lopen
 • Elektrische pompwagen zonder plateau: Deze is ook elektrisch maar hier moet je nog wel achteraan lopen.

Schrauwen Heftrucks heeft 5 producten van de categorie Transpalletten in het aanbod

Reachtrucks

Een reachtruck (ook gekend als zijzitter) is een transportvoertuig dat in magazijnen wordt gebruikt om pallets met goederen in stellingen op te slaan of uit stellingen te halen en voornamelijk gebruikt wordt voor intern transport.

Een reachtruck kenmerkt zich doordat de mast met daaraan de vork in zijn geheel naar voor en achter geschoven kan worden, en doordat de bestuurder dwars op het voertuig zit, hij kijkt als het ware tegen de zijkant van de reachtruck aan. Een reachtruck met ingeschoven mast is hierdoor veel korter en kan zo in smallere gangen gebruikt worden dan met een vorkheftruck het geval zou zijn. Iets wat vooral in grotere magazijnen voor veel ruimtebesparing kan zorgen. Omdat reachtrucks maar één achterwiel hebben, is ook de draaicirkel erg klein, iets wat ook weer bijdraagt aan efficiënt ruimtegebruik omdat de gangpaden zo nog smaller gemaakt kunnen worden.

Schrauwen Heftrucks heeft 1 product van de categorie Reachtrucks in het aanbod

Voorzetapparatuur

Voorzetapparatuur (ook aanbouwapparatuur) wordt voorop de heftruck bevestigd en word vaak voor speciale toepassingen gebruikt.

Voorzetapparatuur kan ook geintegreerd zijn in het vorkenbord.

Bekende voorzetapparatuur zijn vaak:

 • vorkenspreiders
 • side shift
 • balenklemmen
 • dozenklemmen /witgoedklemmen
 • rotators
 • 4 vorkenspreider
 • tapijtdoornen / papierdoornen
 • kistkantelaars

Schrauwen Heftrucks heeft 6 producten van de categorie Voorzetapparatuur in het aanbod

Batterijen

De tractiebatterij (ook wel: traktiebatterij) wordt ingezet voor het leveren van elektrische energie aan elektrische voer- en vaartuigen zoals vorkheftrucks, palletwagens en veegmachines, tevens dient de traktiebatterij als contragewicht in deze voertuigen.

Tegenwoordig is de loodaccu het meest gebruikte type oplaadbare accu.

Voordelen van loodaccu's:

 • grote eenvoud
 • het elektrochemische systeem bestaat slechts uit water, zwavelzuur en lood
 • kunnen hoge elektrische stroom leveren
 • relatief hoog vermogen per massa-eenheid
 • relatief goedkoop

Schrauwen Heftrucks heeft 1 product van de categorie Batterijen in het aanbod

Batterijladers

Een batterijlader ook wel gekend als chargeur is een apparaat om batterijen of accu's op te laden.

Schrauwen Heftrucks heeft 1 product van de categorie Batterijladers in het aanbod

Onderdelen

Onderdelen voor heftrucks (heftruckonderdelen) zijn onderdelen wat alles met heftrucks te maken heeft. Wij hebben een groot aanbod in gebruikte heftruckonderdelen gaande van carrosserie onderdelen tot elektronika of motoronderdelen. Ook hefmasten, banden, commandoblokken, ...

 

Schrauwen Heftrucks heeft 1 product van de categorie Onderdelen in het aanbod

Elektro trekkers

Elektrotrekkers zijn trekkertjes die gebruikt worden voor het trekken van karren. Elektrotrekkers worden vaak gebruikt in bloemenveilingen en andere tuinderijen, ziekenhuizen, industrie, en is mogelijk voor alle intern transport ...